O NOVALJI
KODEKS PONAŠANJA U NOVALJI

Što grad kaže o kodeksu:

Dragi posjetitelji, dobro došli u Novalju, grad duge turističke tradicije, iznimnih prirodnih ljepota i ljubaznih domaćina! Potrudit ćemo se da vaš boravak učinimo ugodnim i sigurnim s ciljem da vam ostane u lijepom sjećanju, a tome možete doprinijeti i vi svojim ponašanjem. Stoga vas želimo upozoriti na pojedine odredbe o javnom redu i miru koje vrijede na području Grada Novalje te vas molimo da ih poštujete. O vašoj i našoj sigurnosti brinu Komunalno redarstvo i policija Grada Novalje. Molimo vas da poštujete našu kulturu i tradiciju grada Novalje kao i kućni red u objektima u kojima boravite! Hvala vam što je Novalja vaš prvi izbor!
Ugodan boravak!

GRADSKI BUS (LINIJA Novalja-autobusni kolodvor-plaža Zrće)

Gradski bus vozi na relaciji autobusni kolodvor – Novalja – plaža Zrće. Tijekom sezone, srpnja i kolovoza, vozi svakih 15 minuta dok u vrijeme podsezone vozi po voznom redu kojeg možete pronaći OVDJE..
Dobro je napomenuti da karta do plaže Zrće košta 10 kn tijekom dana te 15 kn tijekom noći. S obzirom da taxi do Zrća dođe oko 80 kn ako Vas više ide u istom smjeru nećete pogriješiti odlučite li se za taxi jer razlika u cijeni nije velika.

PLAŽA ZRĆE

Vjerujem da većina Vas zna sve o plaži Zrće, ali dozvolite nam da ju predstavimo u kratkim crtama.
Nalazi se 3 km od grada Novalje, a do nje možete doći gradskim busom, taksijem ili pješice.
Na plaži se nalaze 4 velika kluba, Kalypso, Aquarius, Papaya i Noah, no postoje i manji barovi ukoliko je to Vaš đir. Zrće je zaista jedan grad u malom tako da je sama plaža bogata sadržajem od bankomata i mjenjačnice do fast foodova, teretane i raznih sportskih sadržaja. Ukoliko volite adrenalinske sportove Zrće je plaža i za Vas. Jedna od većih atrakcija na plaži, bungee junmping, je otvorena 0/24.
Neki od najpoznatijih glazbenih festivala koji se održavaju na Zrću su: Hideout, Sonus, Fresh Island festival i mnogi drugi. O njima ćete više moći pročitati na našem blogu.
Festivalske karte dostupne su online, ali ih možete kupiti i u klubovima.

O HOSTELU
KUĆNA PRAVILA

Iako je Novalja odnosno Zrće party destinacija naš hostel to nije i nikada neće biti. Mi smo mali, chill out hostel u centru grada kojeg vodi obitelj. Ovo naglašavamo iz razloga što ukoliko ste u potrazi za ludim provodom bez pravila i granica onda mi definitivno nismo hostel za Vas.
Naš hostel ima određena kućna pravila kojih se morate pridržavati kako bi i Vama i nama bilo što ugodnije. Pravila su, rekli bi neki, sasvim standardna i većina ne vidi problem u njima te ih se pridržavaju. No uvijek ima osoba kojima se treba više puta naglasiti neko pravilo pa Vas molimo da sami koji put pročitate pravila kako Vam ne bi dosadili ponavljajući ista kad dođete.

 1. Pri prijavi u hostel potrebno je predočiti osobnu ili neki drugi važeći dokument kako bi Vas mogli prijaviti turističkoj zajednici.
 2. Plaćanje se vrši pri prijavi.
 3. Posjete u hostelu nisu dozvoljene te u hostelu mogu boraviti samo gosti koji su i prijavljeni na recepciji. Za druženja s prijateljima imate razne barove u blizini hostela te mnogobrojne plaže.
 4. Pušenje je zabranjeno
 5. Kućni ljubimci su zabranjeni
 6. Zbog sigurnosti i higijene za objedovanje i uživanje u alkoholu koristite samo prostoriju kuhinje/dnevnog boravka. U sobama je zabranjeno konzumiranje jela i alkohola.
 7. Pirotehnika, droge, oružje su također zabranjeni u hostelu
 8. Molimo Vas da naše vlasništvo ne iznosite iz hostela
 9. Molimo Vas za mir i tišinu između 23:30 i 8:00 sati.
 10. Prijaviti se možete od 15:00 sati dok je odjava do 12:00 sati.
 11. U slučaju štete, namjerne ili slučajne, Vi novčano odgovarate za nju ukoliko ste ju počinili.
 12. U slučaju da konstantno kršite pravila bit ćete zamoljeni da napustite hostel.
 13. Za bilo kakva pitanja i/ili razgovor recepcija i naš tim su Vam na raspolaganju 24 sata dnevno.

Unaprijed se zahvaljujemo na pridržavanju kućnog reda.

VAŽNO!

Prijava: – 15:00 h (Prijava je moguća i prije ukoliko je soba spremna. Ukoliko se planirate prijaviti poslije ponoći molimo Vas da nam prije obavijestite putem emaila ili telefona)

Odjava: 12:00 h

Kućni ljubimci nisu dozvoljeni.
U hostelu je zabranjeno pušenje.

MOLIM VAS DA OBRATITE PAŽNJU NA:

Naše sobe su mješovite te nisu privatne osim 3krevetne sobe. Ukoliko rezervirate 3-4 kreveta u 6 krevetnom ili 4krevetnom tipu sobe ne znači da ćete biti zajedno u sobi. Ukoliko je vaša želja da se ne odvajate od Vaših prijatelja prije rezervacije pošaljite nam email kako bi Vam potvrdili mogućnost boravka u istoj sobi.

OTKAZIVANJE REZERVACIJE

Rezervacija je moguća do dva dana prije dolaska (depozit je nepovratan)
(ukoliko ne otkažete rezervaciju na vrijeme naplatit ćemo Vam prvu noć putem kartice)